Det blev inte som vi tänkt oss

På rull och stavning osv kanske blir helfel


Igår gjorde vi 5 länder på 1 dag och slog vårt tidigare rekord på 4
Italien
Schweiz
Lichtenstein
Österrike
Tyskland
 
 
Vi vaknade vi upp vid Comosjön i Italien. Väldigt vackert, varmt och fridfullt. Hade kunnat tänka oss att stanna men när man återvänt hemåt så vill man gärna kötta på lite, även om vi räknade med att det skulle ta ca 1 vecka hem. Kvällen innan satt vi tillsammans och la sista rutten för resan. Vi bestämde att det skulle bli till Gdynia (Polen) och båten därifrån till Karlskrona. Så tanken var att åka både genom Tjeckien och Polen också.
 
Campingen i Italien
 
På rull utmed Comosjön

 
Luganosjön i Italien

 
 
 
Schweiz 
Luganosjön i Schweiz

 
Schweiz, ett av de vackraste landskap vi sett. Korten gör sig inte rättvisa. Man måste uppleva detta IRL. Magiskt! (bilderna kommer tyvärr inte i rätt ordning)

 
Lichteinstein - man körde in ena minuten och en andra var man ute. Så de va inte så stort. 
Det blev inte så mycket bilder då vi alltid letar förbryllat efter våra samlarobjekt - kapsylöppnare, och fokus låg på detta då vi visste att vi bara hade några få minuter på oss


Österrike

 
Tyskland - vad hände? Regn, 17 grader, Ac-n i bilen ger oss nu värme..... 
När vi kommit över gränsen till Tyskland började jag genast att leta sovplats. De gick inge bra o Jocke sa att vi kunde köra lite till. Klockan var ca 18.30 och vi började bli slitna efter över 8 timmar på vägarna. Men...då kom HEMLÄNGTAN. 3,5 km innan vi skulle svänga av mot Munchen - Tjeckien och Polen så bestämde v oss för att NU ÅKER VI HEM
Sagt och gjort, vi ändrade rutten till Puttgarden. Inte långt därefter insåg vi att vi kanske hade en liiten chans att hinna till den årliga grillfesten vi alltid är med på i Markaryd. 14 timmar hade vi dit. Vi räknade, letade båtmöjligheter, vilken väg skulle gå snabbast. Vi insåg att Puttgarden - Rödby och sedan Öresundsbron var den rätta.
Jag puttade bort Jocke från ratten och tog över. Jag har en förmåga att ha en tyngre fot och lite mer aggressiv körning. Insåg att husbilen klarar 113km/h och 120km/h i nedförsbackar. 
23.30 parkerade vi på en mack och fick 6½ timmes sömn. 

Så här såg det ut i morse vid 6.45 när vi placerade barnen i sina stolar
Elliot har fått ett myggbett (vad vi tror) under ögat och han är allergisk så de svullnar alltid upp på honom.

Regn....asså ge mig Spanien - NU

Klockan är nu 09.33 och vi har 2h44min till Puttgarden (med bil...) och färjan till Rödby. Vi vet ännu inte vilken vi kommer med för flera var fullbokade. Vi håller alla tummar och tår. 
Sedan har vi 3h20 min (med bil...) kvar
 
Hinner vi?
/Familjen Petré

Kommentera inlägget här :