Big Buddha och Kowloon

Igår blandade v lite kultur och shopping. Vi började med att ta tunnelbanan till Big Buddha. Tanken var att vi skulle åka upp i linbana till toppen men den var avstängd så det blev en riktig rysare...buss. Hade varit bättre med linbana. Men vi kom upp till toppen och fick se Buddha och de vackra templen som låg där. Samt några munkar.

Har nog aldrig sett en sådan storstads kollektivtrafik i så perfekt "skick" Allt fungerar så perfelt och det är superenelt att hitta. Det är pilar för allt. Hur du ska stå och vänta, var de som ska gå av, ska gå, var i trappan du ska gå osv osv gillar detta skarpt. Ordning och reda och det flyter på trots enorma mängder människor.

Framme hos Big Buddha
 
Ca 250-300 trappsteg för att komma upp. I 33 graders värme och denna värme är inte alls som något jag tidigare träffat på. Den är väldigt tryckande, svårandad och tar aldrig slut. Samma konstanta värme dag som natt. Men man vänjer sig.
 
Utsikten var otrolig. Molnen svävar i höjd med oss.
Eller molnen kanske till och med är under oss...
Men detta förbryllade oss lite. Ett Hakkors mitt i allt... vi kom fram till att de tecknet säkert hade en annan betydelse långt innan kriget!?
Vackert tempel
När man såg de här fick man ännu mer längtan till Japan och deras kultur med fina Japanska trädgårdar
 
Sedan blev det mot Mong Kok och shopping
 
Överallt på gångbroar satt det tjejer på filtar med mat och massa saker med sig. Vissa hade paraplyer och låg ner med mobilerna. Antar att det var lördagshäng som gällde.
Många marknader blev det för igår var alla öppna. 
Köpte mig en klocka, dock inte på marknaden.


Vi tog sedan en taxi ner till vattnet och tittade ut mot Hong Kong Island där vårt hotell ligger. Kl 20.00 varje dag spelas det upp en ljusshow på alla höghus och med ljud. Det var otroligt vackert. 
 
Något känt klocktorn som man bara skulle fota.

Sedan gick vi ner mot Tsim Sha Tsui (Avenue of the stars - Hong Kongs Walk of fame) Vi letade efter stjänorna men dett tog säkert 15-20 minuter innan vi förstod att det är handavtryck i räcket haha Så vi såg bara Bruce Lee´s. Sedan kom ösregnet och vi sökte skydd. Förutom Jocke som en balletdansande språngtok tänkte ta en genväg men missade den lilla linan som hängde för att man inte fick springa där..och snubblade ner några koner och jag skrattade. 

Bruce Lee - men dock utan handavtryck tyvärr
Avslutade kvällen på Temple marknaden - nattmarknad
Kidsen vill ju ha lite presenter när vi kommer hem

Nu ska vi äta frukost

/Familjen Petré


 

Kommentera inlägget här :