Gibraltar

En tidig morgon men trötta föräldrar och trötta barn. Men 8.20 var vi iväg och runt 10 promenerade vi över gränsen från Spanien till Gibraltar. Fick tips om att inte ta med bilen över för de kan ta timmar att komma in i Gibraltar då. Så vi gick över, som många andra också gjorde. 
Tog en buss till Cable Car och åkte 412 meter upp på Gibraltarklippan. Läskigt värre i kabinbanan som var öppen på sidorna. Ja, de regnar ju knappt här så de behöver ju inte ha heltäckande.
Väl uppe började vi gå i nationalparken och mötte direkt på massa apor. Överallt stod det skyltar om hur farliga de kan vara och hur man ska agera kring dem. Men trots detta såg vi en kvinna som trodde hon kunde klappa en, och blev biten. Och en apa tog en flickas glasögon men som tur va, var guider där och kunde muta apan att ge tillbaka dem. 
Det blev 6-7 timmars promenerande på vägar och stigar, upp och ner o även St Michaels cave. Sedan gick o gick o gick vi och kom fram till en mur med en trappa. Den var över 200 meter lång och ledde oss upp till toppen. Svettigt värre i 30-33 graders värme att gå dessa. De läskiga var också att trappan var gjort i sten och mycket ojämn. Ca 1 meter smal och bara ett rep på ena sidan och en låg mur på andra. Där sprang aporna upp och ner så vi hade inget val än o möta dem, nästan så vi nuddade dem. Men så länge vi ignorerade dem så gick de bra. Jag tror höjden skrämde mig mer än aporna. Kommer säkert ha mardrömmar inatt om detta. Och en apa satt på den där muren när vi gick förbi och valde att hoppa över Elton vilket gjorde att jag skrek till o Jocke trodde de va Elton som ramlade....så alla blev rädda för något haha
 
 

Väl tillbaka till vår parkerade bil i Spanien åkte vi till Marbella. Det var ju dit vi först hade funderat på o flytta men har fått höra så mycket negativt att allt skrämde iväg oss. Och här i Fuengirola har våra vänner berättat mer så där kommer vi inte bo. Men de va kul att se Marbella och denna LYX med stenrika människor, uppblåsta med botox och båtar och bilar för miljoners miljoner. Vi fick ett bord precis vid en brygga där några värstingar låg. Och helt plötsligt kom en poliseskort och ut ur den andra bilen kliver Conor McGregor (hade ingen aning vem det var men Jocke hade stenkoll) som ägde båten vi precis satt vid. 
 
Tillbaka till Spanien

 
 

Sedan åkte vi hem till vår lugna gata på campingen. Jocke satte sig o jobba o jag tog fram latmasken i mig, tog fram elkicken och åkte ner till tvättstugan med en maskin tvätt. Det är långt till receptionen och uppförsbacken tillbaka är inte rolig. Så nu kommer min elkick följa mig varje dag på campingen. Det är förbjudet att köra här inne men de gör t.o.m de anställda (och flera andra) så då får jag också hehe Dessutom har jag aldrig vairt på en camping med så mycket förbud på allt och lite till. O den roligaste är att man inte får tumla handukar och sängkläder. Det är ju precis de man vill tumla haha 

Nu e klockan 00.52 och vi måste sova

/Familjen Petré

Kommentera inlägget här :