Vilken AMAZING dag

Var ska jag börja?
Vi har sett det finaste, häftigaste, wow-upplevelserna på hela vår resa. Vi har sett många fina platser och utsikter på vår resa men idag har vi åkt på den absolut finaste vägen jag någonsin varit på i hela mitt liv. Franska rivieran. 

Idag vaknade vi i Saint-Aygulf i  Frankrike och körde först mot Saint-Raphaël 

 
 
 
På väg till Cannes Bilderna ligger inte i någon ordning och de säger inte hälften av hur vackert det var eller hur HÖGT det var. Men det kommer filmer på Instagram som kanske ännu mer ger känslan av det vi såg och kände.

 
Sedan nådde vi Cannes och fick en parkeringsplats precis vid stranden. För bra för att vara sann. Vi åt lunch och badade massor. Sedan kom Polisen och körde iväg oss...ganska trevliga dock. 

 
Sedan skulle vi åka genom Nice men förbudskyltarna blev för många så vi kände att de inte var värt de. Ofta när det står en skylt med förbud för 3,5ton så är vägarna svåra att komma fram på och vi kände inte att vi orkade ta oss igenom de en gång till. 
Så vi styrde mot Monaco i stället.

 

Sedan kom vi fram till MONACO
 
Monaco var nog bland de finaste jag sett. Här hade jag velat stanna men oj oj oj så kuperat och litet. Vi var nog den enda husbilen i hela landet och folk tittade mycket oroat på oss. Det fanns inte en chans att ens stanna någonstans utan vi njöt medan vi körde. Vi skulle dock åka förbi de stora Casinot men där var det stopp för oss. Så vi fick köra vidare ut och tillbaka till Frankrike för att sedan passera gränsen till Italien. 

 
 
 
Det var svårt att hitta en plats för natten idag. Fullt på campingar, ställplatser exsisterar inte här och parkeringarna är omöjliga att få plats med en bil på 8.50meter. Till slut hittade vi en camping som vi inte alls ville parkera vid men vi kände att vi inte hade så mycket val och det visste nog gubbjäkeln också för han ville ha 80euro och endast cash. Plus pengar om vi ville duscha, vilket vi veeerkligen vill efter att ha duschat och badat kallt i några dagar. Och inte hade han någon plats som var tillräckligt stor, så nu stor vi urfattiga, men rena, vid en grusfläck bortom där man häller ut gråvattnet. Tack....verkligen

Vi gick till en restaurang här bredvid, vid stranden och åt. De va mysigt även om maten inte var den bästa. Det är så otroligt varmt och kvavt här. Åskkänslan hemma i Sverige är inget i jämförelse. Så vi bestämde oss för att hämta badkläder och ta ett kvällsdopp. Vattnet var jätteklart och fint. O de svalkade perfekt.
 
 
 
 
 


Dagens häftiga rutt - Frankrike - Monaco - Italien

 
 
Buona notte
/Familjen Petré
 
 
 

Kommentarer :

#1: Casa Loda

Så kul att läsa och se dina bilder! Jag har nyligen varit i Frankrike och bland annat i Cannes. Tagit foto också på fina hotellet Carlton. Dessutom känner jag igen bilder på husen som är byggda i olika etage eller hur man ska säga, de ligger mellan Antibes och Nice. För många år sedan när husen byggdes bodde jag på en campingplats i närheten och vi tyckte husen såg så häftiga ut. Ha en fortsatt trevlig resa!

skriven

Kommentera inlägget här :