Hemkomna och landat

3 veckor och 3 dagar har vi nu hunnit att vara hemma. Mycket har hänt dessa veckor och mycket händer hela tiden.
För att vi ska kunna ta ett beslut om flytt eller ej så måste vi veta vilka olika alternativ vi har att välja mellan och vad det kommer att kosta.
Vi har pratat med två mäklare i Fuengirola, 2 banker där och 1 bank här hemma. Vi har suttit i timmar sammanlagt och planerat, funderat, ändrat, skrivit ner och försökt hitta vad som blir bäst för oss. För just vår familj.

Många olika idéer har poppat upp och många motgångar också. T.ex att de spanska bankerna vill ha 30% i handpenning av köpeskillingen och 15% för fasta avgifter. Vi har pratat med vår svenska bank som faktiskt samarbetar med spanien i just husköp men då vill de ha en säkerhet i form av en bostad här i Sverige, o de hade vi ju inte tänkt. Men vi var ett tag inne på att behålla huset här i Sverige, köpa ett billigare än det vi hittat och låna på vårt hus som vi redan har. Men kommer vi nöja oss med de? 

Idag fick vi ändå ett glatt besked av en mäklare i Spanien och Jocke kom på en briljant idé. Nu ska vi prata med vår Svenska bank i morgon och se om vi hittat en möjlighet.

Vi har i alla fall bokat en resa till Fuengirola den 23 oktober - 3 november. Vi har hyrt ett hus på samma gata som de vi vill köpa ligger, så att vi får känna på hur det känns. Längtar massor faktiskt.


Gällande arbete så har vi även där hittat en ny affärsmodell så just nu är det fullt upp överallt med att få ihop det ena med det andra. 

Frågan är bara, ska jag fortsätta berätta här om våra planer och allt som händer?
 
/Familjen Petré

Kommentera inlägget här :